Обади се 0700 18 877
Заяви куриер онлайн
Попитай Ин Тайм
LiveChat
Chat with me
UPS - United Parcel Service of America, Inc
Начало  »  Новини  »  Интервю: Куриерът-любимец Стефан Зотов

Интервю: Куриерът-любимец Стефан Зотов

26.09.2017
Интервю: Куриерът-любимец Стефан Зотов
Стефан Зотов е известен като Куриерът-любимец в централата на "Ин Тайм - UPS" в София. Той е от хората, които най-добре се разбират с клиентите. На 30 години е, а е шофьор-куриер в компанията вече повече от 8 години. Заради богатия си опит, а и защото е изключително общителен и познава добре повечето компании, с които работи, Стефан е сред най-търсените куриери на "Ин Тайм". Той обслужва района на Цариградско шосе, от 4-ти до 7-ми километър, където са офисите и складовете на някои от най-важните и дългогодишни клиенти на куриерската компания. Как успява толкова години да бъде Любимецът-куриер и да пристига точно навреме, за да вземе или достави пратките, къде обича да бъде, когато не е работа и как го разсмисват някои клиенти, когато ги попита за фамилията - за всичко това Стефан успя да разкаже докато караше служебното Renault Kangoo между две доставки.
 
По колко пратки на ден обработваш средно?
Най-често през мен минават по около 200 пратки на ден. Това обаче не означава, че посещавам 200 адреса дневно - на едно място може да има една, но могат да бъдат 20-30 или повече пратки. Обикновено посещавам по около 70-80 адреса в рамките на деня. Миналия понеделник например бях на 60 адреса и имах общо 229 пратки. На следващия ден бяха 206 пратки и 93 места. Всички те са в района, в който работя - Цариградско шосе в столицата, затова нещата се случват бързо и километрите, които навъртам не са безкрайно много. Най-често правя по около 70 км дневно. Автомобилът, с който работя е Renault Kangoo - т.нар. "баничарка". Не е много голям, но заради обема на пратките ми е напълно достатъчен. Около 60% от нещата, които приемам и доставям са документи, т.е. леки и компактни са, а останалото са кашони.
 
Кои са нещата, които най-силно цениш в "Ин Тайм - UPS"?
Определено ми харесва това, което правя, затова и толкова години съм в куриерска фирма "Ин Тайм". Работата ми пасва много добре, защото е в динамична среда и се срещам с много и различни хора всеки ден. Важни за мен са и хората, с които работя - колегите и клиентите. За разлика от други подобни куриерски фирми, ние имаме един централен офис за столицата и там в края на работния ден се събираме всички. Благодарение на това се познаваме с останалите колеги, говорим си и сме доста сплотен колектив. Имам много приятели сред колегите. Клиентите на "Ин Тайм" също се отнасят много добре с мен, доволни са и с повечето от тях работим от дълги години. Изключително важен за мен е и потенциалът, с който фирмата "Ин Тайм" разполага. Хубаво е, че тя се развива непрекъснато, като по този начин аз също намирам развитие. Друг голям плюс за мен е фактът, че работният ми процес е добре устроен и се чувствам по-спокойно, отколкото ако работех другаде. Освен това, работното ми време е сравнително кратко. Така имам повече свободно време, включително вечер, за да бъда със семейството си, да се виждам с приятели или просто да си почивам. 
 
 
Куриерът-любимец има ли си любими клиенти? 
Повечето от дългогодишните ми клиенти в "Ин Тайм - UPS" са ми любими, а те са много - около 70-80% от всички. Разбираме се добре, защото се познаваме от много време и сме изградили рутина в съвместната си работа. Посещавам ежедневно по-голямата част от фирмите, с които работя. Всъщност това са около 60% от всичките ми клиенти. С друга немалка част пък се виждаме около 3 пъти седмично. При толкова чести срещи няма как - започвам да научавам бързо кой какви изисквания има, какво, кога и как изпраща, започваме да се разбираме по-добре и със самите хора във фирмите. Тази работа наистина е много динамична и има много общуване в нея.
 
Защо според теб клиентите ти са избрали да работят с куроерска фирма "Ин Тайм - UPS"?
Повечето от клиентите ни са избрали "Ин Тайм-UPS" заради добрите цени и условия, които им предлагаме. Има възможност да създадем оферта за дадена фирма според конкретните нужди на бизнеса й от куриерски услуги. Това е много удобно и изгодно. Сигурен съм, че има и фирми и хора, които са станали клиенти на "Ин Тайм-UPS" и заради мен самия. Има и такива, които пък са останали дългогодишни клиенти заради мен. При повечето обаче е съвкупност от много фактори.
 
А защо си се превърнал в любимец? Какво харесват в работата ти клиентите?
Това, че съм ведър, усмихнат, в добро настроение. Важно е и разбирането, което проявявам към тях и работата им. Дължи се до голяма степен на опита ми, както и на факта, че с много от клиентите работя от дълги години и сме се опознали с времето. Изключително важно и задължително, разбира се, е спазването на сроковете и уговорките. 
 
 
Коя е най-забавната случка в досегашната ти работа като куриер?
Забавни истории има много, направо са ежедневие. Случвало се е например да попитам получател "Как ви е фамилията?" и да получа отговор от името на цялото му семейство - "Добре е!". Друг случай, който се сещам веднага, е с една възрастна дама, която изпращаше подаръци за внуците в Германия. След като ми предаде пратката, ми пожела лек път до там - мислеше, че ще занеса подаръците лично. Истории има много, трупат се непрекъснато при такава динамична работа със срещи с толкова много и различни хора.
 
Какво обичаш да правиш когато не куриерстваш? 
Ходя за риба, на плаж, слушам музика и още много други неща. Последно бях на язовир Кърджали. Най-често ловя риба на някой от платените водоеми край София, но любимото ми място е язовир Изкър. През лятото, когато не съм на морето, обичам да ходя и на басейн. Имам малко детенце, което обича водата, и гледам всяка седмица да сме на басейн. 
 
 

Още интервюта с куриери на "Ин Тайм-UPS":
 
>> Ако имате пратка, благодарение на нашите куриери тя може да бъде доставена до повече от 220 държави и територии в цял свят. Можете да направите заявка за куриер на тел. 0 700 1 88 77 или *9696