Обади се 0700 18 877
Заяви куриер онлайн
Попитай Ин Тайм
LiveChat
Chat with me
UPS - United Parcel Service of America, Inc
Начало  »  Новини  »  Интервю: Рекордьорът в доставките - Ивайло Александров

Интервю: Рекордьорът в доставките - Ивайло Александров

26.09.2017
Интервю: Рекордьорът в доставките - Ивайло Александров
Ивайло Александров, макар и да е куриер-шофьор в "Ин Тайм - UPS" от 11 години, има данни за главен герой във филма "Бързи и яростни". Обслужвайки своя район жк "Дружба" и Гара Искър в София, той е успял да направи рекорд в столицата за брой доставки в рамките на един ден. Каква е тайната да бъде толкова бърз (без да е яростен) между "Дружба" и Гара Искър, какъв точно е рекордът и защо се е озовал сам срещу две ревящи бебета докато е на работа. За всичко това, както и за любимия риболов, 38-годишният Иво разказа докато шофираше (с хендсфрий разбира се, защото сигурността е най-важна).
 
Какъв е рекордът ти в доставките? 
119 адреса, които посетих само в рамките на един работен ден. Няма данни някой друг от колегите в София да е успявал да направи повече. Интересно е, че не се случи в ден преди празници, нямаше нещо специално, просто графиците на много от клиентите съвпаднаха и имаше много работа, която успях да свърша. Обикновено не посещавам толкова много адреси. Най-често са по 60 до 80 на ден. 
 
Как успяваш да бъдеш толкова бърз? Има ли тайна?
Разбира се! Бърз съм, защото обядвам само в събота. Понякога обаче и съботата пропускам - поддържам линия.
 
С какъв автомобил работиш? И той ли е бърз?
Ford Transit. Това е бус. Той обаче не е бърз, аз съм бързият. Неслучайно казват, че тия коли зимата ги мързи да работят. Мен обаче не.
 
А как успяваш да се справяш едновременно бързо и безопасно?
Просто безопасността винаги е на първо място. Задължително! Няма друг вариант. Колкото и спешно да трябва да се достави дадена пратка, нищо не е по-важно от това тя да стигне където трябва безопасно за всички по пътищата.
 
Защо ти харесва тази работа?
Харесва ми, защото постоянно съм в движение и се срещам с различни хора. Освен това няма смисъл да ходя на фитнес, защото поддържам фигура. Откакто започнах тази работа като куриер-шофьор, съм свалил 20 килограма и се чувствам идеално, движа се, а явно съм и бърз.
 
 
Кои са нещата, които най-силно цениш в "Ин Тайм - UPS"?
Истински ценя задружната работа и факта, че винаги мога да разчитам на колегите си. В дни, в които трябва да посетя повече адреси и не успявам, винаги мога да се обърна към колега-куриер от съседен район, който да ми помогне. Аз правя същото за колегите си. Един колектив сме, задружни сме и така успяваме да се справяме по-добре (с рекорда обаче не беше такъв случая). Освен от колегите и начина на работа съм доволен и от заплащането в куриерска фирма "Ин Тайм-UPS", както и че то винаги пристига навреме. Хубаво е и че работното време е ясно регламентирано и то също се спазва. Работя от 9 до 17:30 ч. Сутрин, преди 9, обикновено пристигам по-рано пред офиса на "Ин Тайм", за да прегледам колата и да се подготвя, за да съм сигурен, че всичко ще бъде наред. Вечер приключвам сравнително рано и не ми се налага да оставам след работа. Друго, което определено ми допада, е че работата с доставки е динамична. Постоянно съм движение. Преди "Ин Тайм" се опитвах да работя на други места по-статични работи, но не ми се отдаде, не бяха за мен. Като куриер-шофьор ми е много по-раздвижено и разнообразно. Харесва ми, че се движа и се срещам с много хора. Вече 11 години го правя.
 
Имаш ли приятели сред колегите си?
Разбира се! Приятели имам - сред колегите, но доста и сред колежките.
 
Коя е най-забавната случка в досегашната ти работа като куриер?
Една от най-забавните случки с работата ми беше когато една жена ми остави бебета близнаци, за да ги наглеждам в градинката, докато отиде до тях да си потърси парите за паркинга. Хората, които минаваха, ме гледаха много странно - държа кашон и гледам две ревящи бебета. 
 
Какво искаш да се промени в градската среда, за да бъде по-лесна и бърза работата ти?
Шофьорите трябва да бъдат по-толерантни на пътя. С бързане нищо няма да стане. Най-важна за всички трябва да бъде сигурността.
 
Какво обичаш да правиш извън работно време?
Обичам да карам колело, да ловя риба, да се разхождам сред природата със семейството и приятелите. Много често излизам след работа и с колегите. Ходим за риба заедно, на излети, караме колела. Ние сме един екип и се виждаме и в свободното си време, не само на работа.
 

Още интервюта с куриери на "Ин Тайм-UPS":
 
>> Ако имате пратка, благодарение на нашите куриери тя може да бъде доставена до повече от 220 държави и територии в цял свят. Можете да направите заявка за куриер на тел. 0 700 1 88 77 или *9696