Обади се 0700 18 877
Заяви куриер онлайн
Попитай Ин Тайм
LiveChat
Chat with me
UPS - United Parcel Service of America, Inc
Начало  »  Новини  »  Интервю: Куриерът пешеходец Евгени Кузманов

Интервю: Куриерът пешеходец Евгени Кузманов

26.09.2017
Интервю: Куриерът пешеходец Евгени Кузманов
Евгени Кузманов има малко по-особена професия. За разлика от всички "закотвени" пред компютрите по цял ден, той не спира да се движи - такава е работата му. 44-годишният мъж е куриер-пешак в "Ин Тайм - UPS". Той обслужва централната част на София и за разлика от повечето хора няма проблеми с паркирането в задръстения град, нито пък с обездвижването пред компютъра. В центъра на града Евгени разнася както тежки, така и леки пратки (главно документи), които обаче в повечето случаи са изключително важни. Той обслужва голяма част от институциите, с които куриерска фирма "Ин Тайм" работи, банки, общини, министерства,  университети. Често помага и на колегите си куриери от близките райони, които имат проблеми с достъпа с автомобил в центъра. Понеже изглежда движението през деня не му стига, той често остава да помага на колегите си в склада до 21 ч. вечерта. Това обаче съвсем не значи, че не му остава свободно време. Евгени е запален колоездач и почти всяка седмица прави по някое щуро каране. Последното, което беше по стръмните склонове на Боровец, беше толкова екстремно, че завърши с падане и контузия. Освен колоездач, той е и активен турист и планинар. Сред местата, на които е бил в последно време, са Алпите и Хърватия, където отпразнува рождения си ден с рафтинг. Евгени пътува доста и обича да впечатлява колегите в "Ин Тайм" със странните имена на острови, които знае. Един от тях е Мале-Мале. Впечатлява всички и със спокойствието и усърдността, с които върши работата си. Вече 6 години Евгени е куриер-пешак и няма намерение да спира - обича да се движи и работата не му омръзва. Как го постига и защо му харесва - той разказа докато минаваше край поредното шумно кръстовище с още едно задръстване, което не го касае и без нужда да повтаря "мале-мале".
 
По колко километра на ден изминаваш средно?
По 20-30 км. Това е нормалното.
 
С какви обувки си?
С маратонки. Те са най-удобни. Имам проблем обаче с това, че бързо се късат и изтъркват и се налага да ги сменям често.
 
Какви пратки разнасяш най-често? 
Документи. Работя с леки и компактни пратки, които трябва да стигнат бързо. Често са на места в идеален център, където достъпът с автомобил е силно затруднен.
 
Какви са предимствата на куриера-пешеходец в сравнение куриера с автомобил за пратки в центъра?
Едно от най-големите предимства е, че не се чудя къде да паркирам в центъра. Има места, до които е наистина трудно да се стигне с кола - задръстено е, няма къде да се остави колата наблизо. Аз нямам такива проблеми.
 
 
Защо ти харесва тази работа?
Защото съм в постоянно движение. Обичам да ходя из града.
 
Кои са нещата, които най-силно цениш в куриерска фирма "Ин Тайм - UPS"?
Колективният дух. С колегите се разбираме много добре и това за мен е важно. Познавам всичките си колеги в "Ин Тайм-UPS" и с всички съм в добри отношения. Харесва ми и че работя с много и различни хора всеки ден. Разбирам се перфектно с всичките си клиенти. Винаги е приятно когато един клиент благодари сърдечно, че си получава куриерската пратка чрез нас и че иска да използва нашите услуги. Случва се често. Допада ми и че се движа. Освен това условията на "Ин Тайм" като работно време и заплащане ме устройват, съвсем нормални са за това, което върша.
 
Имал ли си куриозни случки в работата си?
Веднъж имах спешна куриерска пратка в центъра. Беше много важно да стигна до клиента точно навреме, но не можеше. Една кола се беше запалила при Софийския университет и районът беше отцепен. В същото време трябваше да намеря начин да взема пратката, защото беше важна, международна и имаше риск да изпуснем самолета на UPS, който излита всяка вечер. Трябваше да ползвам доста находчивост в тази ситуация.
 
Какво искаш да се промени в градската среда, за да бъде по-лесна работата ти?
Иска ми се да има по-лесен достъп до места за паркиране, особено до тези в идеален център. София обаче е пренаселена и е много трудно да се промени нещо в манталитета на хората. Нужно е поне малко взаимно разбиране между шофьори и пешеходци, за да се подобрят нещата.
 
Разхождаш ли се и извън работно време? 
Разбира се. Обичам да се разхождам в парка с приятели. Обичам да ходя и в гората. Едно от любимите ми места в София е Борисовата градина. Там се чувствам наистина добре.
 

Още интервюта с куриери на "Ин Тайм-UPS":
 
>> Ако имате пратка, благодарение на нашите куриери тя може да бъде доставена до повече от 220 държави и територии в цял свят. Можете да направите заявка за куриер на тел. 0 700 1 88 77 или *9696