Обади се 0700 18 877
Заяви куриер онлайн
Попитай Ин Тайм
LiveChat
Chat with me
UPS - United Parcel Service of America, Inc
Начало  »  Новини  »  UPS купува 125 камиона "Tesla"

UPS купува 125 камиона "Tesla"

20.12.2017


Снимка: Tesla

United Parcel Service Inc обяви, че ще купи 125 броя от електрическите камиони на американския концерн Tesla Inc. Това е най-голямата известна поръчка за камионите досега, тъй като компанията за доставка разширява своята флотилия на превозни средства с алтернативно гориво, предава Ройтерс.
 
Tesla се опитва да убеди транспортната индустрия, че може да създаде достъпен електрически камион, който да се конкурира с относително евтините дизелови модели. Ранните поръчки отразяват несигурността около това как ще се развие пазарът за масови електрически превозни средства.
 
Semi може да измине до 500 мили (около 800 км) с едно зареждане. Някои анализатори не са сигурни дали електрическите превозни средства представляват жизнеспособна алтернатива на камионите при превози на дълги разстояния, като се позовават на опасенията относно теглото на акумулаторите и пробега с едно зареждане.
 
„Както и при всички други начални технологии за нашия флот, искаме да сме сигурни, че и те ще са успешни", казва Скот Филипи, старши директор на UPS по поддръжката и инженеринга на автомобилите за международни операции.
 

Снимка: Ройтерс
 
Филипи твърди, че 125-те камиона ще позволят на UPS да извърши правилен тест за качествата им. Той пояснява, че компанията все още определя маршрутите, по които ще ги ползва, но доставката ще бъде „предимно за САЩ". Tesla ще предостави консултации и подкрепа за инфраструктурата по зареждането.
 
„Имаме големи очаквания и сме много оптимистично настроени, че това ще бъде добър продукт и ще има твърда подкрепа от Tesla, за да може да сработи", казва още Филипи.
 
Флотилията за алтернативно гориво на UPS вече включва камиони, задвижвани от електричество, природен газ, пропан и други нетрадиционни горива.  

>>  Пълният текст на новината можете да прочетете на Investor.bg