Един милиард ваксини – доставени oт UPS през 2021 г.

Posted by ilweb
Category:

Благодарение на глобалната мрежа на UPS за по-малко от година бяха доставени над един милиард дози от ваксините срещу COVID-19. 99,9 процента от важните пратки са пристигнали навреме до своите получатели в повече от 110 държави в цял свят, включително в отдалечени и труднодостъпни райони.

Куриерската компания продължава да дава надежда, включвайки се активно в борбата срещу глобалната пандемия. Тя започна доставките на ваксини срещу коронавирус още през декември 2020 г. и продължава да дава своя принос, залагайки на иновативни подходи. Компанията, която „Ин Тайм“ представлява за България, използва единствената по рода си технология за проследяване на пратките UPS® Premier, както и иновативни решения за транспорт на топлинно чувствителни пратки.

Успехът на кампанията, довела до доставката на повече от милиард ваксини само в рамките на една година, до голяма степен се дължи на добре развитата глобална мрежа на куриерската компания, която позволява да се достигнат отдалечени клиенти и общности по целия свят. За да гарантира навременната и безпроблемна доставка на толкова голям бой ваксини, UPS картографира около 500 транспортни линии, свързвайки производители със здравни заведения и центрове за ваксинация, и използва повече от 1,3 милиона килограма сух лед.

„UPS е компания от съществено значение в борбата срещу COVID-19, осигурявайки справедлив достъп до важни здравни услуги“, казва ръководителят на продажбите и Изпълнителен вицепрезидент на UPS Global Healthcare Кейт Гутман. „Този ​​успех не би бил възможен, ако всеки човек в нашата глобална мрежа не работеше неуморно, за да ускорим заедно доставките на ваксини и да помогнем на общностите да бъдат възможно най-добре подготвени за пандемията“, добавя Гутман.

Няколко от примерите, демонстриращи глобалните усилия на UPS в борбата с пандемията:

  • Фондацията на UPS направи дарение за закупуване на специални фризери за съхранение при свръхниски температури, което помогна за по-справедливото разпределение на ваксини в отдалечени и селски райони в цяла Африка, Южна Америка, Азия, Северна Америка и Европа;
  • UPS е компанията, отговорна за логистиката на дарените от България за Северна Македония ваксини;
  • Денонощно ангажирани са три регионални командни центъра на UPS Healthcare в САЩ, посветени изцяло на прогнозирането и управлението на глобалното движение на ваксините. Тяхна основна цел е да се осигурят навременни доставки, да бъдат изготвяни планове за реагиране при извънредни ситуации, както и да се търсят решения за смекчаване на рисковете при екстремни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства;
  • Част от доставките на милиард ваксини бяха осъществени благодарение на автономни самолети на UPS в партньорство със Zipline и Gavi. По този начин може бързо да се достигат медицински центрове в Африка, които са труднодостъпни с друг вид транспорт.
  • Технологията UPS® Premier дава възможност да се следи в реално време местоположението на ваксините. По този начин се осигурява възможност за локализиране на пратките с прецизна точно до 3 метра.

Научете повече за глобалното разпространение на ваксини на UPS от видеоклипа, озаглавен „Лица на един милиард“.

Позвънете сега!