fake-sms-ups

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ВНИМАНИЕ!

Всеки собственик на смартфон получава много SMS-и всеки ден, вариращи от промоционални оферти от известни магазини до известия от служби за доставка или банкови институции. Сред големия брой известия става все по-трудно да се направи разлика между легитимно съобщение и фалшив SMS.

UPS е добре позната компания и има измамници, които се опитват да се възползват от това. Неразрешеното или нелицензирано използване на интелектуална собственост на UPS (търговски марки, авторски права, патенти и търговски тайни) се наблюдават и се предприемат съответни действия при неправимерното им използване.

Наблюдава се активиране на фалшивите текстови съобщения (SMS) от името на UPS. В тях клиентът се уведомява, че има пратка, като понякога се посочва и произволен номер на пратка. Изисква се да се заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и др. Във всички фалшиви имейли се настоява получателят да предостави данни от банкова карта или копие на документ за самоличност, снимка и др. Съобщенията се изпращат на английски или български език от фалшив телефонен номер.

Не натискайте бутони или линкове и не предоставяйте Вашите лични данни!
Обърнете внимание на:
Телефонният номер от който получавате съобщението.
На линковете към модификации или вариации на легитимния адрес на сайта на компанията www.ups.com

Забележка: UPS изпраща законна електронна поща от няколко URL адреса, включително ups.com и upsemail.com.

fake-sms-ups-1

Ин Тайм ООД е единствен оторизиран предстватил на UPS  в България и съобщението, което може да получите по Вайбър или СМС, трябва да идва от In Time, както можете да видите на изображението по-долу.

При съмнение относно получено съобщение, може да се обадите на телефон 0700 18 877  за мобилни * 9696, или можете да ни пишете и на имейл intime@intime.bg

true-in-time-ups-sms
Позвънете сега!